Concluzie înaintea rezultatelor SUA Noiembrie 2016

This article has been written before more than 24months, information might old.

Cine va câștiga?, în dimineață următoare, miercuri 9 noiembrie se va afla și în România. Nu știm încă dacă va fi sau nu o surpriză, dar trebuie să înțelegem că este relativ dificil sa prezici cu certitudine orice rezultat, poate greșesc și sunt convins ca mulți nu ar fi de acord, dar dintre doi candidați care semnifică realmente definiția cuvântului deplorabil nu prea contează cine va triumfa. Cred totuși că în ciuda faptului ca Trump la prima vedere pare o sperietoare pentru statul California și în general pentru universul tehnologic și de inovație(da evident Silcon Valley). Până la urma se cunoaște extrem de bine faptul ca statul CA susține „culoarea albastra”, și în condițiile în care considerăm că statul CA de sine stătător are a 6 economie din lume și că economia dar și producția SUA se bazează foarte mult pe acest stat, ne întrebăm ce rol va juca acest stat post alegeri. În orice caz în umila-mi părere cred că dacă ar fi să clasificăm pe toți …

Panica Rachetelor Patriot in Romania post Crimea și USA

This article has been written before more than 24months, information might old.

Media românească a început să își focalizeze atenția asupra forțelor militare externe care își sporesc activitatea pe teritoriul României. Evident această sporire este și mai interesantă în contextul complicat care s-a creat. Personal cred ca exista două centre de propaganda și acest lucru este aproape țipător dacă ne aflăm în poziția de consumator al fluxurilor de o parte și de cealaltă a acestor centre de propagandă. Totuși cred ca aparatul propagandist controlat de Rusia este mult inferior. Și deși această afirmație a fost recent lansată de Putin în jurul conferinței Valdai nu reprezint vocea lui Putin, deși sunt de părere ca are dreptate când spune ca nu are puterea de propagandă a vestului. Ca să luminez puțin contextul am să reamintesc că a spus referitor la faptul ca foarte multă populație crede ca SUA ajută teroriștii din Syria:

Vestul spune ca e propaganda Rusească, dar noi nu avem o asemenea capacitate, mi-as dori sa avem o asemenea capacitate de propaganda.

Dar sa revenim la rachetele noastre, sau mai …

Home router folosind PfSense

This article has been written before more than 24months, information might old.

Am urmărit proiectul pfSense înca de la început pentru că am fost convins că în final va devenii un produs de calitate, post sa spun că unul dintre primele mele home routere a fost un cisco E1000, un router care nu a rezistat prea mult pentru ca pur si simplu nu prea facea față la traficul din rețeaua de acasă. Pe el nu foloseam firmware-ul oficial ci instalasem o versiune compatibila de DDWRT, care este excepțional pentru run router care nu are un procesor prea puternic, dar avand in vdeere ca nici cu DDWRT nu prea facea față si era mereu supra încarcat am cumpărat un TP-Link TL-WR1043ND ceva mai puternic Atheros AR9132, acesta a facut față cu mult mai bine, din nou am instalat DDWRT, pot sa spun ca am incercat si alte software-uri de routere precum OpenWRT si Tomato dar DDWRT mi-a placut cel mai mult, pană in momentul in care am ajuns sa folosesc PfSense.

Acum nu poți să compari PfSense cu firmware-uri de routere …

Free SSL Certs CloudFlare vs LetsEncrypt

This article has been written before more than 24months, information might old.

Recent LetsEncrypt a fost și-a schimbat statutul de beta ceea ce înseamna ca a devenit accesibil publicului larg, eu l-am testat încă din beta, la momentul respectiv singura mea întrebare era cat de repede va ajunge disponibil sub o forma utilizabila, de fapt nu credeam ca se va întâmpla într-un timp atât de scurt.
Bine existau și înainte de LetsEncrypt certificate ssl gratuite, dar nu prin procedura automata, procedura automata de obținere a acestor certificate este o necesitate indiscutabilă, din multe puncte de vedere prea evidente ca să intrăm în detalii.

De fapt sa trecem la ce ne interesează și anume ce avantaje și dezavantaje exista între obținerea unui certificat de la CloudFlare și unul de la LetsEncrypt.
În primul rând trebuie să menționăm două lucruri:
1 CloudFlare nu se ocupa în principal cu emiterea certificatelor SSL și nu este CA iar certificatul funcționează numai trecut prin proxy.
2 Indiferent de avantaje sau dezavantaje cu cat exista mai multe opțiuni de obținere a unui certificat SSL gratuit  în …

Clubul Colectiv sau drama de a avea cel mai real coșmar colectiv

This article has been written before more than 24months, information might old.

Când nu te afli intr-o zonă de conflict militar si nu vezi moartea la tot pasul, imaginea unur trupuri arse este atât de socantă că poți să juri ca nimic nu e real, îți pui tot felul de întrebări și te întrebi cum de a fost posibil, din pacate realitatea e ca există o mare de inconstiență și oameniilor le scapă foarte multe aspecte din vedere mai ales când e de activități care ar trebui sa fie inofensive.

Eu unul mi-am inchis telefonul sambata dimineață imediat după ce am aflat știrea, nu ca aș avea tone de prieteni care să se îngrijoreze dar nu voiam ca în weekend sa imi peterc timpul gandindu-ma la acest eveniment, poate am fost puțin egoist dar personal nu am vrut sa imi exprim nici o parare intr-un timp imediat.

În ultimii ani am lasat-o moartă cu concertele si cu cluburile și gandind la rece daca evenimentul acesta ar fi avut loc acum 6-7 ani, sansele ca eu sa fiu acolo erau mari, …